25 Haziran 2014 Çarşamba 11:53
2245 Okunma

Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde Arpa ve Buğday hasadı kaldırılırken yerine ekilecek Dana, Mısır için vatandaş erken ekim için anız yakmaya başladı. yakılan anızların yanında bulunan elektrik dirikleri tehlike oluşturuyor.
Şanlıurfa’nın Harran ovasında hasadın ardından ekilecek ürün için anız yangınları başladı. Toprak uzmanları konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, "Anız yakma ilk anda çiftçiye kayıplar meydana getirmektedir. Ancak bölgelerde toprağın kalitesi ve verimini artırmak için her yıl toprağa organik madde (anız artıklar, gübre) verilmesi gerekirken, anız yakılmasıyla mevcut organik maddenin bir bölümü de yok edilmektedir. Organik maddesi düşük olan toprak sert olur, işlemesi zor olur, suyu kök bölgesine çok geç gönderir ve bitkinin toprak içindeki hareketi ve besin alması yavaş olur. Bu durumda bitki gelişimi de ideal olmaz." dedi.
Harran ovasında yanan yangınlar tarlada bulunan bir çok yararlı böceği öldürdüğü gibi hem tarlaya zarar veriyor hemde tarla içinden geçen elektrik direklerinde büyük tehlikelere neden oluyor.
Son Güncelleme: 25.06.2014 14:12